Önkormányzati bérlakások bérlők általi megvásárlása

Amennyiben szeretné megvásárolni bérelt lakását, keresse meg a XV. Kerület Polgármesteri Hivatalának Jegyzői Hivatalának Vagyongazdálkodási Osztályát.

Önkormányzati tulajdonú üres lakások és nem lakás célú helyiségek megvásárlása

Árverési hirdetményekben rendszeresen megjelenítjük honlapunkon a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat (Eladó) tulajdonában álló, eladó üres lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek listáját.

Árverésre felkínált ingatlanok adatai

Az eladásra felkínált ingatlanok adatai, fotói elérhetők

Részvételi feltételek az árverésen

Az árverésen részt vehet minden cselekvőképes magánszemély, egyéni vállalkozó vagy gazdasági társaság, illetve bármely szervezet, aki/amely a kiírásban foglalt feltételeknek megfelel, továbbá a feltételeket elfogadja, azok betartását vállalja.

Az Eladó a versenytárgyalásra (árverésre) jelentkezőknek az árverésen történő részvétel feltételeként árverési biztosíték megfizetését írja elő. Az árverési biztosíték befizetésére a pénzkezelés biztonsága érdekében kizárólag banki átutalással kerülhet sor.

Az árverés lefolytatása

Az árverés lefolytatható közjegyző jelenlétében, személyesen vagy elektronikusan.

Amennyiben a versenytárgyalás (árverés) közjegyző jelenlétében történik, az árverésen a pályázók szóbeli licitálással tehetik meg ajánlatukat. Csak pozitív licit van, a kikiáltási ár nem csökkenthető, kikiáltási ár alatt érvényes ajánlat nem tehető.

Az ingatlanokra bizonyos esetekben elektronikus árverésen, az Elektronikus Aukciós Rendszer (EAR) útján lehet licitálni, ahol a legmagasabb vételárat ajánló vásárolhatja meg őket.

Kapcsolódó jogszabályok

2011 évi CXCVI. törvény a nemzeti vagyonról

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2013. (IX.30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (IV.1.) önkormányzati rendelete a XV. kerület Önkormányzatának tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítésének szabályairól