2024. április 22-én átadásra került a megújult Bányász Park!

A Bányász Park felújításánál elsősorban a park lokációjához közel élő lakosok mindennapjait, a sűrű áthaladó gyalogos forgalmat szerettük volna megkönnyíteni.

A felújításról:

  • Az előre kitaposott gyalogos nyomvonal „őszi lomb” térkő burkolást kapott több mint 500 m2-en. A parkban található bányász szobor és az emlékmű is kiemelést kapott térkő burkolattal, hogy egységes képet mutasson.
  • Az összefutó járdaszakaszok egy konkáv alakzatba érkeznek, melynek közepén egy magaságyás található. A tervezésnél az volt az elképzelés, hogy a kör alakú paliszád magaságyásban tetszőlegesen variálható motívumot jelenítünk meg. Erre a szezonra a XV- felirat mellett esett a választás.
  • A parkba kihelyeztünk 9 db padot, 4 db közterületi hulladék gyűjtőt, egy kerékpár tárolót és egy kutyapiszok gyűjtőt, melynek érdekessége, hogy itt debütál az új típus. A környéken élők gyakran használják kutyasétáltatásra a parkot, így az ivókút kiválasztásánál fontos szempont volt a „kutyaitató” funkció. Ezek mellett felállítottunk egy „képkeretet”, fotó pontot, mely ad egy plusz funkciót a parkot pihenésre használók számára.
  • A park esti világításáról 10 db napelemes kandeláber gondoskodik, így az esti órákban a közlekedés és a kutyasétáltatás is biztonságosabb.
  • A virággondozási csoport egynyári virágból 150 db kerti begóniát, 180 db sétányrózsát ültetett. Örökzöld növények közül 5 db cukorsüvegfenyő, 16 db törpefenyő, 12 db terülő boróka, 16 db cipruska, 43 db orbáncfű és 204 db cserje (18 db törpeorgona,19 db Pimpó goldfinger, parkékszer borbolya, 8 db Nipponi gyöngyvessző, 7 db nyári orgona, 42 db mirtus lonc, 20 db teltvirágú hibiszkusz, 2 db törzses fagyal, 69 db levendula) került kihelyezésre. A beültetett területeket fenyőkéreggel takartuk és öntöző rendszer gondoskodik a locsolásról.