Természet a városban

0 Comments

A Palota-Holding Ingatlan- és Vagyonkezelő Zrt. a Répszolg Nonprofit Közhasznú Kft. közreműködésével, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület támogatásával „Természet a városban” címmel rajz- és fotópályázatot írt ki a kerületi óvodásoknak és iskolásoknak.

 

Mühlbacher Renáta parkfenntartási és kertészeti szakreferenstől megtudtuk, a pályázat célja az volt, hogy a nyár folyamán a rákospalotai közparkokba kihelyezett tíz rovarhotelt, hatvan B és D típusú madáretetőt, illetve hat biodiverz (évelő és egynyári növények mixe) ágyást a gyerekek is megismerjék, megfigyeljék a különböző városi állat- és növényfajok élő- és búvóhelyét, a tapasztalataikról pedig rajzot, festményt, vagy fotót készítsenek.

 

A pályázat a 3–14 év közötti gyerekeknek szólt, akik három kategóriában – Csicsergő barátaink (madárodúk), Ízeltlábúak vakációja (rovarhotelek) és Virágpor vásár (virágágyások, rétek) – nevezhettek. A beérkező pályaműveket ősszel elbírálták, majd december 8-án eredményt hirdettek.

 

A Palota Holding és a Répszolg munkatársai azért találták ki ezt a pályázatot, hogy játékos formában rávegyék a gyerekeket, a környezetünkkel foglalkozni kell – mondta Bokor István, a Palota Holding Zrt. vezérigazgatója a Hartyán óvoda udvarán rendezett díjkiosztó ünnepségen.

Az ünnepséget azért rendezték a kék óvoda udvarán, mert a hartyános ovisok voltak a leglelkesebbek.  A pályázók kétharmada ugyanis ebbe az óvodába jár. A díjazottak Bokor István vezérigazgatótól oklevelet és könyvet kaptak. A cikket az XV Media szerkesztője- Riersch Tamás írta.

Categories:
Scroll Up

Új weboldal készül!

A Palota-Holding Zrt. és a Répszolg Nonprofit Kft. egyesítése tette szükségessé az új weboldal kialakítását, ahol az eddigi összes hasznos információ elérhető lesz majd.

Munkatársaink már intenzíven dolgoznak az eddigi honlapok tartalmainak átdolgozásán, a struktúra kialakításán a Nektonik webdesign tervezőivel. Az új weboldal elérhetősége nem változik, de kinézetben és funkcionalitásában frissül a könnyebb kezelhetőség érdekében.