FEJLESZTÉSI MUNKÁLATOK A PALOTÁS TÉREN

0 Comments

Egy zöldebb, gondozottabb Rákospalota reményében 2021. október végén megkezdődött a Palotás tér fejlesztésének I. üteme. A parkosítás érdekében a korábbi években virágzó cserjék (rózsaloncok, gyöngyvesszők, levendulák) kerültek kiültetésre; az idei évben pedig az elöregedett és balesetveszélyes fák egy részének kivágása és új, fiatal fák telepítése szerepelt a tervek közt.

Az önkormányzat Városgazdálkodási Főosztályával, Farkas Edit képviselő asszonnyal és Linnert Napsugárral -a helyi civil szervezet vezetőjével- való egyeztetéseket követően, a fejlesztési tervben szereplő fakivágásokat, fapótlásokat és egy oszlopos növekedésű, örökzöld ciprus ültetését a RÉPSZOLG Nonprofit Közhasznú Kft. végezte el. A kivágott fák pótlásaként a Kovácsi Kálmán téri faiskolából beültetésre került 4 db Fraxinus ornus ’Mecsek’-gömbkőris fa, mely a környezeti adottságoknak jobban megfelel: gömb alakú koronaformájukkal és kistermetű növekedési habitusukkal amellett, hogy jól illenek az épített játszótéri elemhez, a későbbi növekedési, fejlődési időszakban a közeli épületek és légvezetékek sem okoznak majd problémát. Az ültetési munkálatokon kívül társcégünk kiemelt figyelmet fordít a kerületi közterek és parkok ökológiai sokszínűségének fenntartására, így a Palotás téren is madárodúkat helyeztünk ki, hogy télen búvóhelyet, tavasszal pedig fészkelési lehetőséget biztosítsunk a városban előforduló madárfajok számára.

A II. ütem szerinti munkálatok befejezése 2022. év tavaszára várható. A fejlesztési tervben szereplő további feladatok a tér közepén elhelyezkedő koros fehérakác fák lecserélése, valamint a meglévő cserjeágyások pótlása és egyéb évelő virágok telepítése.

A térfejlesztés közös ügyünk, hisz a holnapot építjük!

 

Categories:
Scroll Up

Új weboldal készül!

A Palota-Holding Zrt. és a Répszolg Nonprofit Kft. egyesítése tette szükségessé az új weboldal kialakítását, ahol az eddigi összes hasznos információ elérhető lesz majd.

Munkatársaink már intenzíven dolgoznak az eddigi honlapok tartalmainak átdolgozásán, a struktúra kialakításán a Nektonik webdesign tervezőivel. Az új weboldal elérhetősége nem változik, de kinézetben és funkcionalitásában frissül a könnyebb kezelhetőség érdekében.