Önkormányzati ingatlanok, társasházak kertrendezési munkálatai

0 Comments

A Palota-Holding Zrt. és a Répszolg Nonprofit Közhasznú Kft. közös együttműködésben gondozza és ápolja a kerületi zöldfelületeket. A Répszolg Kft. a parkok, közterek és utcák zöldfenntartási munkái mellett, segítséget nyújt az önkormányzati tulajdonú üres telkek kertkarbantartásához. Az éves munkák közé tartozik a fűkaszálás, gyommentesítés és a telken belüli fák, illetve cserjék metszése.

Éves szinten a két legintenzívebb zöldfelületkezelést igénylő időszak tavasszal a március-április, amikor a növények vegetációs (fejlődési) időszaka elkezdődik, gyors növekedésnek indulnak, valamint az enyhébb időjárás már lehetővé teszi a kertészeti munkákat. Továbbá a nyár dereka, június-július hónap, mikor a májusi esős napokat követően, a magas napsütéses óraszám és a megemelkedett hőmérséklet befolyására, a növényzet élénken fotoszintetizál, burjánzik.

Önkormányzati bérlakások, társasházak esetében, a saját bérlemény előtti folyósót, járdát, kertrészt a lakás használójának kell tisztán tartania. Kerti zöldhulladék csak a biológiailag lebomló, FKF logós zsákokban gyűjthető, melyeket az FKF Nonprofit Zrt. szállít el. A zsákokba kizárólag:

  • lomb,
  • fa- és bokornyesedék,
  • nyírt fű,
  • és gyom helyezhető el.

 

A vállalat weboldalán tájékozódhatnak a zsákokat értékesítő helyek címlistájáról, valamint a lakókörzetre érvényes elszállítási napokról.

Amennyiben bejelentés érkezik, vagy ellenőrzés során a közös területek, épület előtti járda szakasz rendje, tisztasága nem megfelelő, azt a Palota-Holding Zrt. rendezi és annak költségét a bérlőknek, a bérlemények arányában kiszámlázza.

Kertfenntartás szolgáltatásunkat társasházak is igénybe vehetik. A közös képviselő által, írásban benyújtott igényeikre árajánlatot készítünk, és megrendelés esetén a vállalásban szereplő kerti munkákat szerződésszerűen elvégezzük.

Az önkormányzati ingatlanok és a társasházak rendben tartása mindannyiunk érdeke.

„Tiszta udvar, rendes ház”

-Mühlbacher Renáta

Categories:
Scroll Up

Új weboldal készül!

A Palota-Holding Zrt. és a Répszolg Nonprofit Kft. egyesítése tette szükségessé az új weboldal kialakítását, ahol az eddigi összes hasznos információ elérhető lesz majd.

Munkatársaink már intenzíven dolgoznak az eddigi honlapok tartalmainak átdolgozásán, a struktúra kialakításán a Nektonik webdesign tervezőivel. Az új weboldal elérhetősége nem változik, de kinézetben és funkcionalitásában frissül a könnyebb kezelhetőség érdekében.